VenhoevenCS designs new Kampen swimming pool

September 20, 2013

Share

De Steur Aquatic Centre

Kampen

De Steur Aquatic Centre

VenhoevenCS’ vision for the new swimming pool was recently presented to the Mayor and Aldermen of Kampen. It was well received and the responsible alderman Treep said, on behalf of the commission, that he was very content about the integration of the swimming pool in the ‘Groene Hart’ site and the consideration for a sustainable result.

 

The plans for the new swimming pool in the city of Kampen is not only a great chance to realise a modern swimming accommodation, but it also offers a good opportunity to regenerate the green area of the ‘Groene Hart’ from a closed off site into a multifunctional recreational park.

 

The former ‘Steur’ site will be transformed into a large green open space in the park, where the swimming pool, like a villa, will overlook its surroundings. The swimming pool will form a pavillion within the park, integrating the green space and pool into one.

 

The pool offers a panoramic view over the area. In summertime, the glass facade can be fully opened, in order to link the interior recreational pools with the terrace and outdoor pools. In wintertime, the gates of the lawn are open. This allows the outdoor area of the pool to become part of the recreational route through the park.

VenhoevenCS designs new Kampen swimming pool