Snellius

Leiden (NL), 2016

Share

Information

Located amidst the old city centre of Leiden, the university, the Bio Science Park and the Central Station, Snellius will become thé new spot for living, working and relaxing in Leiden. It is designed as a Microcity and links the different mobility networks. A dynamic meeting place between Central Station and the historic centre of Leiden.

Statistics

Name: Snellius
Program: Mixed use: 6.500 m2 appartments + 6.500 m2 facilities: lunchrooms, supermarket, fitness, working spaces, parking, bike parking.
Surface area: 13.000 m2
Assignment: Competition design, concept design, schematic design
Period: 2016
Status: Completed
Client: Housing corporation Ymere, Municipality of Leiden, NS Stations.

Credits

VenhoevenCS: Ton Venhoeven, Cécilia Gross, Klaas van Olphen, Piotr Gierek, Emeline Dussaucy
Developer:ABC Planontwikkeling
Investor:Westplan Investors NV
Landscape architect:Landlab
Structural engineer:IMd Raadgevende Ingenieurs
MEP:J. van Toorenburg BV
Building physics:Buro Bouwfysica
Project management:ABC Nova
Cost consultant:TotalCost
Other:Spark (parking)
Images: 3D Studio Prins